26.07.2015 11:32

'Koning van de blessures staat voor overstap'

Abou Diaby lijkt voor een nieuwe stap in zijn carrière te staan. De blessuregevoelige middenvelder is transfervrij nadat Arsenal zijn contract niet verlengde en keert mogelijk terug in de Ligue 1 bij Olympique Marseille.

Al in 2006 werd Diaby overgenomen van AJ Auxerre, maar sindsdien kwam de middenvelder nooit verder dan dertig competitiewedstrijden per seizoen. Blessureleed stond een succesvolle carrière in Engeland in de weg, waardoor Diaby in bijna tien jaar tot nog geen tweehonderd officiële wedstrijden voor de Gunners kwam. In onderstaande afbeelding is te zien hoe uiteenlopend de blessures van de Franse middenvelder waren.

Diaby staat ook in de belangstelling van West Bromwich Albion, maar het Franse L'Equipe weet te melden dat de Fransman een terugkeer naar zijn thuisland prefereert. Het medium meldt dat Olympique Marseille het slim aanpakt. De dokters hebben Diaby uitvoerig getest en in de contractonderhandelingen is een relatief laag salaris opgenomen, terwijl de bonussen voor gespeelde wedstrijden juist hoog liggen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner