26.07.2015 16:44

Kampioen van België start met gelijkspel

KAA Gent is zondag teleurstellend begonnen aan het nieuwe voetbaljaar. De kampioen van vorig seizoen kwam bij Westerlo niet verder dan 1-1, terwijl Gent het laatste halfuur in Het Kuipje met een man meer speelde.

KVC Westerlo, dat vorig seizoen een anonieme rol speelde in de Jupiler Pro League, kwam na twintig minuten op voorsprong via Mohammed Aoulad. De Israëliër Kenny Saief trok de stand in de blessuretijd van de eerste helft gelijk vanaf 11 meter.

Jens Cools van Westerlo kreeg bij die strafschop geel, omdat hij bij aan arbiter Luc Wouters kwam toen hij protesteerde. Cools kreeg na 59 minuten opnieuw geel en kon vertrekken. Westerlo, met Mitch Apau het hele duel in het veld, hield daarna toch stand.