27.07.2015 13:46

Vejinović trok Van der Heijden over de streep

Jan Arie van der Heijden is blij met de overwinning van Vitesse tegen Willem II.(18-10-14)
Jan Arie van der Heijden is blij met de overwinning van Vitesse tegen Willem II.(18-10-14)

Feyenoord mag Marko Vejinović bedanken. De middenvelder speelde een grote rol in de komst van Jan-Arie van der Heijden. De linkspoot tekende maandag een contract voor drie seizoenen bij Feyenoord.

Vejinović was afgelopen seizoen ploeggenoot van Van der Heijden bij Vitesse. Het tweetal sprak elkaar de afgelopen periode regelmatig. "Ja, we hebben een paar keer gebeld", vertelt de linkspoot op de clubsite van de Rotterdammers. "Hij was lyrisch over alles binnen deze club, dus dat heeft zeker meegespeeld in de beslissing om naar Feyenoord te komen."

Van der Heijden had overigens in het verleden al voor Feyenoord kunnen spelen. "Dat klopt", vervolgt Van der Heijden. "Ik speelde toen nog in Schoonhoven. Ik ging net naar de middelbare school, toen Feyenoord zich meldde. Mijn ouders vonden school belangrijk en waren van mening dat ik eerst mijn eerste jaar goed moest doorkomen. Feyenoord had op dat moment nog geen busjes om jeugdspelers op te halen, waardoor het allemaal moeilijk te combineren was. Later meldde Ajax zich, dat wel busjes had rijden, waardoor ik op mijn eigen school kon blijven en in Schoonhoven kon blijven wonen. Dat gaf toen voor mij de doorslag om die keuze te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner