28.07.2015 21:19

'Succescoach Mexico ontslagen na incident'

Amper twee dagen nadat hij met Mexico de Gold Cup had gewonnen, is bondscoach Miguel Herrera ontslagen. De 47-jarige trainer moet vertrekken omdat hij maandag op het vliegveld van Philadelphia een kritische Mexicaanse journalist zou hebben geslagen. Dat meldden diverse media in Mexico en de Verenigde Staten.

Herrera, zelf een oud-international, was sinds oktober 2013 bondscoach van 'El Tri'. De flamboyante en opvliegerige trainer leidde Mexico naar het WK in Brazilië, waar het in de achtste finale werd uitgeschakeld door het Nederlands elftal (2-1). Op het toernooi om de Copa América strandden de Mexicanen vorige maand met een veredelde B-ploeg in de groepsfase, maar op de belangrijker geachte Gold Cup had de equipe van Herrera wel succes. Onder aanvoering van PSV'er Andrés Guardado pakte Mexico de titel.

Herrera misdroeg zich voorafgaand aan de terugvlucht echter tegen een journalist. Dat heeft hem naar verluidt zijn baan gekost. Op de beelden hieronder is vastgelegd dat Herrera agressief was. De klap zelf staat niet (goed) op beeld.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner