30.07.2015 13:35

PEC zoekt nieuwe doelman: "Heeft prioriteit"

PEC Zwolle keeper Warner Hahn belandt in de goal na de 2-0. (14-03-2015)
PEC Zwolle keeper Warner Hahn belandt in de goal na de 2-0. (14-03-2015)

Door de verkoop van Jesper Drost aan FC Groningen kan PEC Zwolle een nieuwe doelman halen. Daar gaat de verliezend bekerfinalist van vorig seizoen zich op richten. Vorig seizoen stond Feyenoord-huurling Warner Hahn (foto) in het doel, maar hij is teruggekeerd naar Rotterdam.

"Dat heeft nu de prioriteit", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegen FOX Sports. "We hebben nu ruimte om een extra doelman te halen", doelt hij op de transfer van Drost naar FC Groningen. "We hadden Jesper graag nog een jaar bij PEC Zwolle gehouden, maar voor iedereen is er een volgende toekomst weggelegd. FC Groningen kwam met een concreet bod en dat leidde uiteindelijk tot een akkoord."

"Dit soort transfers horen bij de ontwikkeling en de groei van PEC Zwolle. Daar mogen we best een beetje trots op zijn, ook al verliezen we een geweldige speler. Jesper is afkomstig uit onze jeugdopleiding en dat laat onze waarde zien. Deze transfer is een compliment voor de gehele club."

Saymak
Mustafa Saymak, die nog een contract voor een jaar heeft, wordt ook gelinkt aan een transfer. Voorlopig is hij nog speler van PEC, maar dat hoeft niet lang meer te duren. De middenvelder kan rekenen op veel interesse. Nijkamp: "Ik ben niet bang om hem ook te verliezen. Dat zou betekenen dat ik niet goed functioneer. Pas bij een concreet bod kan er eventueel onderhandeld worden."


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner