02.08.2015 11:15

"Duarte heeft er met de pet naar gegooid"

Bryan Linssen (m.) kijkt liggend toe hoe Lerin Duarte eerder bij de bal is dan Florian Jozefzoon (r.) tijdens de competitiewedstrijd Heracles Almelo - PSV. (24-08-2013)
Bryan Linssen (m.) kijkt liggend toe hoe Lerin Duarte eerder bij de bal is dan Florian Jozefzoon (r.) tijdens de competitiewedstrijd Heracles Almelo - PSV. (24-08-2013)

Bryan Linssen maakte vorige maand de overstap van Heracles Almelo naar FC Groningen en koos na twee seizoenen voor de stap hogerop. Lerin Duarte vertrok al eerder bij de club, hij ging voor een avontuur bij Ajax. Daar slaagde de middenvelder niet, wat volgens Linssen opmerkelijk is.

"De enige speler van Heracles die rechtstreeks naar een Nederlandse topclub is gegaan is Lerin Duarte, maar hij heeft de stap niet kunnen maken", vertelt Linssen aan het Dagblad van het Noorden. In 2013 werd Duarte overgenomen van Heracles Almelo, aangezien Ajax haar middenvelders kwijtraakte via transfers en blessures. In zijn eerste seizoen in Amsterdam kwam hij tot 22 wedstrijden, maar hij maakte zelden een duel volledig mee.

"Ik denk dat hij er een beetje met de pet naar heeft gegooid, want hij kon ontzettend goed voetballen. Hij was bij Heracles altijd het mannetje en bij Ajax was hij dat niet meer. Daar draaide niet meer alles om hem en moest hij in dienst spelen van andere spelers. Hij kwam in een heel andere rol terecht en ik denk dat hij daar niet goed mee heeft kunnen omgaan", denkt Linssen een verklaring te hebben voor het verloop van de carrière van zijn oud-teamgenoot.

Inmiddels maakt Duarte onderdeel uit van de selectie van Jong Ajax. In Amsterdam ligt de middenvelder nog tot 2017 vast, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat de Amsterdammers hem willen verkopen. Linssen tekende een contract voor drie jaar bij FC Groningen, waarmee hij aankomend seizoen in de groepsfase van de Europa League speelt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner