02.08.2015 11:35

Ook Lampard maakt zijn debuut in Amerika

Frank Lampard staat de media in Amerika te woord, nadat zijn overgang naar New York City FC officieel is geworden. (07-07-2015)
Frank Lampard staat de media in Amerika te woord, nadat zijn overgang naar New York City FC officieel is geworden. (07-07-2015)

Als invaller kwam Frank Lampard zaterdag in het veld bij New York City FC in de wedstrijd tegen Impact de Montreal. Hiermee heeft een groot deel van de sterren die naar de Major League Soccer vertrokken, speelminuten gemaakt in de competitie.

Steven Gerrard, Andrea Pirlo en dus Lampard kozen allemaal voor een avontuur in Amerika. Waar Gerrard en Pirlo al meerdere minuten speelden in de competitie, werd het debuut van Lampard voortdurend uitgesteld. Zaterdag was het dan zo ver. Twintig minuten voor tijd verving hij Andrew Jacobson op het middenveld, waardoor hij samen met Pirlo tegenover Impact de Montreal stond. De komst van de veteraan mocht niet baten, aangezien New York City met 2-3 onderuit ging. Steven Gerrard staat onder contract bij Los Angeles Galaxy en kwam inmiddels drie competitiewedstrijden in actie. Daarin wist hij één keer te scoren.

Naast de sterren op het middenveld heeft de Major League Soccer dit seizoen nog andere sterspelers aangetrokken. Zo speelt Didier Drogba de komende maanden voor Impact de Montreal, maar de oud-spits van Chelsea kwam nog niet in actie. Ook Giovani Dos Santos, voormalig toptalent van FC Barcelona, staat onder contract in Amerika, maar ook hij maakte zijn debuut nog niet. Spelers als David Villa en Kaká spelen al langer in de Major League Soccer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner