02.08.2015 14:12

Clubicoon FC Groningen komt te overlijden

FC Groningen-icoon Piet Fransen is aandachtig toeschouwer bij een competitieduel van zijn club met FC Twente. (23-10-2011)
FC Groningen-icoon Piet Fransen is aandachtig toeschouwer bij een competitieduel van zijn club met FC Twente. (23-10-2011)

FC Groningen-icoon Piet Fransen is zondagochtend op 79-jarige leeftijd overleden. De voormalige middenvelder speelde bijna zijn hele carrière bij de Trots van het Noorden. In Groningen wordt Fransen ook wel Mister Groningen genoemd.

"Wij zijn enorm geschrokken en overvallen door het zeer plotseling overlijden van clubicoon Piet Fransen. Hij werd begin juli 79 jaar", twittert FC Groningen-directeur Hans Nijland. Omdat FC Groningen zondagavond als bekerwinnaar tegen landkampioen PSV om de Johan Cruijff Schaal speelt, wordt er een minuut stilte in acht genomen en dragen de spelers rouwbanden.

In de carrière speelde Fransen een jaar niet voor FC Groningen. In 1966/67 kwam hij uit voor Feyenoord, maar keerde direct weer terug. Fransen speelde grotendeels bij Groninger VAV (GVAV), de voorloper van de FC. Fransen heeft ook nog zes wedstrijden voor het Nederlands elftal achter zijn naam staan.

Als eerbetoon is een tribune in de Euroborg naar Fransen vernoemd, kreeg hij in 2009 van de gemeente Groningen een erepenning en is een laan naar Fransen genoemd. Deze laan is op de plaats waar het oude Oosterparkkstadion van FC Groningen stond.


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner