02.08.2015 15:35

Kritiek op arbiter Higler: "Moet hij zien"

Scheidsrechter Dennis Higler leidt het Eredivisieduel tussen Ajax en Excelsior. (08-03-2015)
Scheidsrechter Dennis Higler leidt het Eredivisieduel tussen Ajax en Excelsior. (08-03-2015)

Scheidsrechter Dennis Higler heeft kritiek gekregen van sc Heerenveen-verdediger Kenneth Otigba. De leidsman stuurde de speler zaterdag in een oefenduel met Real Mallorca (0-1) van het veld. Daar was Otigba het absoluut niet mee eens.

De verdediger van de Friezen kreeg in de tweede helft binnen tien minuten twee keer een gele kaart. De tweede vond Otigba onterecht, omdat hij botste met een speler van Mallorca. Higler zag dat anders en stuurde Otigba weg. 

"Er gebeurde niets. Er wordt een bal diep gespeeld en wij gaan er beide voor. Van een overtreding was geen sprake. Ik heb hem niet beetgepakt of geschopt. Er was sprake van contact, maar hij is denk veertig kilo lichter dan ik en dus valt hij. Dat moet de scheidsrechter ook zien", stelt Otigba op de website van sc Heerenveen.

"Rood in een oefenpot mag, maar dan moet er wel sprake zijn van een harde of gemene overtreding. Daar was geen sprake van", vervolgt Otigba. "Volgens mij word je alleen bij direct rood geschorst. Ik hoop het, want ik wil graag spelen." SC Heerenveen opent vrijdag het voetbalseizoen van Nederland met een thuiswedstrijd tegen promovendus De Graafschap.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner