04.08.2015 19:17

Update: Solanke tekent contract bij Vitesse

Vitesse heeft opnieuw een piepjonge speler van Chelsea in het vizier. De pas zeventienjarige Dominic Solanke traint vanaf dinsdag mee bij de club uit Arnhem. Vitesse zegt 'spoedig' overeenstemming te willen bereiken met het Britse talent.

Solanke werd afgelopen seizoen topscorer in de UEFA Youth League. Hij scoorde twaalf keer in negen duels. De jongeling debuteerde het afgelopen seizoen in de hoofdmacht van Chelsea. Hij mocht tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Maribor zeventien minuten voor tijd invallen. Hij verving de Braziliaan Oscar.

Het Nederlands elftal onder 17 heeft bovendien slechte herinneringen aan Solanke. Een doelpunt van de Engelsman zorgde er in mei vorig jaar voor dat het Nederlands elftal voor voetballers tot zeventien jaar geen Europees kampioen werd. De wedstrijd eindigde in 1-1. De Engelsen wonnen het toernooi uiteindelijk na strafschoppen.

Update: 04-08-2015 19:17
Vitesse heeft de huur van Dominic Solanke afgerond. De speler wordt voor een seizoen gehuurd van Chelsea waar hij afgelopen seizoen een contract tekende.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner