04.08.2015 15:59

Aanwinst Feyenoord voelt zich nu al thuis

Marko Vejinović stapt tijdens de Open Dag als nieuwe aanwinst uit de helikopter. Op die manier worden de aanwinsten jaarlijks gepresenteerd. (19-07-2015)
Marko Vejinović stapt tijdens de Open Dag als nieuwe aanwinst uit de helikopter. Op die manier worden de aanwinsten jaarlijks gepresenteerd. (19-07-2015)

Marko Vejinović voelt zich al snel thuis bij Feyenoord. De middenvelder kwam over van Vitesse en is, naar eigen zeggen, al gewend aan het leven als Feyenoorder.

Tegenover Feyenoord Magazine vertelt hij over zijn overstap. De middenvelder kwam van Vitesse. In Arnhem hadden ze zich gekwalificeerd voor de voorronde van de Europa League. Bij Feyenoord niet. Toch kende hij geen twijfels. "Nee, geen moment. Aan het einde van vorig seizoen had ik al besloten dat deze zomer hét moment was voor een nieuwe uitdaging en Feyenoord zie ik in alle opzichten als een stap vooruit, daar verandert de afloop van vorig seizoen niets aan", aldus de middenvelder. 

Hoewel de voorbereiding nog niet vlekkeloos verloopt bij Feyenoord voelt de speler zich wel al thuis. "Ik heb me nog nooit ergens zo welkom gevoeld als bij Feyenoord. Deze club wilde me écht graag hebben, dat proefde ik aan alles", aldus Vejinović die uitlegt hoe de onderhandelingen verliepen. "Zo heeft technisch directeur Martin van Geel mij de voorbije periode continu op de hoogte gehouden van het verloop van de onderhandelingen tussen Feyenoord en Vitesse, voor mij was dat heel prettig. Vanaf het allereerste contact liep de communicatie heel open en direct, wat mij een gevoel van waardering gaf. Dat we dit jaar geen Europees spelen is jammer, maar dat is komend seizoen weer anders, daar ben ik van overtuigd."

Vejinović kijkt dan zijn ogen uit in Rotterdam. "Tot nu toe ben ik heel erg onder de indruk, van de club, van de stad, van de sfeer, van de beleving en de supporters. Bij de eerste training zaten er tienduizend mensen, terwijl het op Varkenoord dagelijks druk is langs de lijn en zelfs tijdens het trainingskamp in Oostenrijk zag ik overal supporters in Feyenoord-shirt."

Enfant terrible

De Vitesse-speler doorliep de jeugdopleiding van AFC Ajax en AZ Alkmaar, maar daar werd hij juist weggestuurd vanwege zijn mentaliteit. "Ik was jong, onervaren en ongeduldig, laat ik het daarop houden. Dat is de reden waarom het in het begin van mijn carrière niet altijd is gegaan zoals het zou moeten. Ik teerde vooral op mijn talent en was me er nog niet van bewust wat het vak profvoetballer allemaal met zich meebrengt. Ook was ik koppig, wilde bijvoorbeeld per se op de nummer tien positie spelen en doelpunten maken."

Zijn overstap naar Heracles Almelo en later naar Vitesse hebben hem goed gedaan. "Pas de laatste twee jaar bij Vitesse is die knop omgegaan en ben ik me dankzij Peter Bosz gaan richten op de rol van controlerende middenvelder. Hij liet mij inzien hoeveel waarde ik kan hebben op die positie. Inmiddels ben ik helemaal overtuigd", aldus de speler die samen met Karim El Ahmadi het controlerende tandem moet vormen. "Je komt veel meer aan de bal en als verbindingsspeler van het team kun je zowel in verdedigend als aanvallend opzicht heel belangrijk zijn. Ik had alleen even de tijd nodig om het in te zien, zoals bij mij ook een spiegel moest worden voorgehouden als het ging om mijn mentaliteit en houding van vroeger. Als ik op die manier door was gegaan, had ik de stap naar de top nooit kunnen maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner