05.08.2015 20:33

Fans Willem II en Vitesse slaan handen ineen

Supporters van Willem II vermaken zich prima op de Open Dag bij het Willem II Stadion. (01-08-2015)
Supporters van Willem II vermaken zich prima op de Open Dag bij het Willem II Stadion. (01-08-2015)

De politieacties zetten de eerste speelronde van de Eredivisie op de kop en daar zijn veel voetballiefhebbers niet blij mee. In Arnhem en Tilburg zijn de fans al helemaal niet blij. Daarom is er een tegenactie aangekondigd, waar beide groepen supporters bij aanwezig zijn.

De wedstrijd tussen Willem II en Vitesse gaat niet door, omdat de politie weigert om aanwezig te zijn bij het duel. Hierdoor kan de veiligheid van de supporters niet worden gegarandeerd en besluiten veel burgemeesters om wedstrijden dan maar niet door te laten gaan. De politie strijdt voor een betere cao en is daardoor bezig met publieksvriendelijke en publieksonvriendelijke acties.

De actie van de supporters begon in Tilburg, die besloten om alsnog op de wedstrijddag een feestje te vieren in de binnenstad. "Het is dan meteen een vreedzaam protest tegen die politiestaking", vertelde woordvoerder Pim Dirkx dinsdag al. "We willen zoveel mogelijk Willem II-fans naar de binnenstad krijgen. Onder het motto: 'Wij geen wedstrijd, dan zij geen staking.'"

Nu blijkt dat ook de aanhang van Vitesse wel oren heeft naar een feestje in Brabant. "Wij zijn als vereniging erg teleurgesteld dat Vitesse-fans na de afgelasting van Feyenoord-Vitesse eerder dit jaar opnieuw de dupe worden van politiestakingen. Ik verwacht dat er wel wat Vitessenaren afreizen naar Tilburg om zich aan te sluiten bij de actie", stelt Paul Koster van supportersvereniging Vitesse tegenover De Gelderlander.

Op de hoogte blijven van alles rondom de stakingen in de Eredivisie? Houd Voetbal.com en in het bijzonder onze updates bij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner