07.08.2015 16:10

Kalezić over rentree Roda JC: "Hard werken"

Roda JC keert na een jaar afwezigheid terug in de eredivisie en hoopt zich dit seizoen op het hoogste niveau te handhaven. Dat moet volgens trainer Darije Kalezić vooral gebeuren door "het wij-gevoel en de Koempelmentaliteit''.

De trainer hoopt die aspecten zaterdag direct te zien in de seizoensopening tegen Heracles Almelo, waarin hij kan beschikken over een fitte selectie. Kalezić keek op de clubwebsite tevreden terug op de voorbereiding, waarin onder meer nieuwelingen Gibril Sankoh, Jens van Son en Rostyn Griffiths zich bij de selectie voegden. "Wij zijn een team in opbouw. Eenheid en teamwork zullen dit seizoen doorslaggevend zijn. Heracles heeft juist weinig mutaties ondergaan. Het is een goed voetballende ploeg."

Roda JC promoveerde vanuit de Eerste Divisie naar de Eredivisie. In Kerkrade weten ze dan maar al te goed wat de eerste doelstelling is. "Zo als u weet zal dit seizoen handhaven onze uitdaging zijn", aldus Kalezić. "Dat willen we graag bewerkstelligen met teamwerk vol passie en strijd. En met voetbal waarmee onze supporters zich hopelijk kunnen identificeren."

Kalezić weet echter niet of dat lukt. "Eén ding is zeker: we zijn terug in de Eredivisie en het zal een zeer uitdagend seizoen worden. Het wordt een seizoen waarin iedereen zijn maximale inzet moet geven. Dit moeten we samen doen, als één team: de spelers, de staf, de clubleiding en onze supporters. Eenheid en teamwerk zullen namelijk doorslaggevend zijn. Onze voetballende gedachte willen we graag realiseren, maar dat zou moeten komen vanuit een sterke teamorganisatie."

De rentree van Roda leek even te moeten worden uitgesteld vanwege de politiestaking, maar de Kerkraadse burgemeester zag er geen probleem in dat de thuiswedstrijd tegen de Almeloërs zonder politie gespeeld wordt.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner