09.08.2015 11:57

Update: KNVB doet onderzoek na apengluiden

Edwin Gyasi had met een doelpunt en een assist een belangrijk aandeel in de zege van zijn Roda JC op zijn voormalige werkgever Heracles Almelo (3-1). Toch stapte de donkere aanvaller niet met een louter positief gevoel van het veld. "Ze maakten vervelende geluiden naar mij", verwees hij geëmotioneerd bij FOX Sports naar het publiek van de Almeloërs. "Apengeluiden."

Op beelden was te zien dat Gyasi zijn middelvingers opstak tegen het publiek van Heracles, tijdens de ereronde na afloop van het duel. "Ik heb geen goede tijd gekend bij Heracles, door allerlei redenen", erkende hij. "Ik kwam daar en het ging gewoon niet zoals ik had verwacht. Ik liet mijn kop snel hangen omdat ik niet veel speelde. Mijn kans bleef uit, die kreeg ik bij Roda wel."

Gyasi betaalde het vertrouwen van trainer Darije Kalezic zaterdag terug. Hij tekende zelf voor de 1-1. Even later kopte hij op de paal, waarna Thom Van Hyfte de 2-1 binnen schoot.

Update: 09-08-2015 11:57:

Al in de eerste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen is commotie ontstaan. Tijdens Roda JC - Heracles Almelo waren volgens Roda JC-speler Edwin Gyasi apengeluiden te horen. De KNVB stelt een onderzoek in naar de mogelijke daders.

Aan het einde van de wedstrijd, die Roda JC overigens met 3-1 won, maakte de spelers van de thuisploeg een ereronde. Aangekomen bij het uitvak kon Gyasi zich niet inhouden, en stak hij twee middelvingers op. Wat de gevolgen kunnen zijn voor Heracles Almelo, zo vroeg in het seizoen, is nog niet bekend. Gyasi speelde twee seizoenen voor Heracles Almelo, maar kende daar weinig successen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner