09.08.2015 07:41

Doelpunt voelt als een beloning voor Vilhena

Juist op het moment dat Feyenoord rijp leek voor de sloop, zorgde Tonny Vilhena zaterdag voor de ommekeer in de openingswedstrijd van de competitie tegen FC Utrecht. De middenvelder zette de tien Rotterdammers weer op voorsprong en leidde daarmee de overwinning in (3-2). "Dat we het zo hebben kunnen omdraaien, is alleen maar mooi'', zei Vilhena, die alleen voor de camera van FOX Sports wilde verschijnen. "Iedereen is blij en opgelucht."

De zichtbaar geëmotioneerde Vilhena vierde zijn treffer met een paar ferme klappen op zijn borst. "Er kwam veel emotie naar boven. Ik heb veel meegemaakt, maar ben hard blijven werken. Dit is de beloning." Het talent uit de eigen opleiding raakte vorig jaar zijn basisplaats kwijt, zag een transfer naar Southampton niet doorgaan en weigert sindsdien zijn tot medio 2016 doorlopende contract te verlengen. Enkele Feyenoordfans scholden hem daarom in de voorbereiding uit.

Vilhena, die vanwege zijn privésituatie voorlopig niet naar het buitenland wil, moet als invaller hopen op een kans in het elftal van Giovanni van Bronckhorst. "Het is aan de trainer of ik een kans krijg. Ik ben er in ieder geval klaar voor." Dat bewees de twintigjarige jeugdinternational zaterdag wel tegen FC Utrecht.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner