09.08.2015 19:50

Ajax heeft twee linksbuitens bijna weer terug

Nieuweling Amin Younes (l.) maakt zijn officieuze debuut in het shirt van Ajax in de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Hier speelt hij Vierinha voorbij. (17-07-2015)
Nieuweling Amin Younes (l.) maakt zijn officieuze debuut in het shirt van Ajax in de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Hier speelt hij Vierinha voorbij. (17-07-2015)

Ajax speelde dit seizoen drie officiële wedstrijden en in twee van die duels moest Daley Sinkgraven noodgedwongen als linksbuiten spelen. Viktor Fischer en Amin Younes waren niet topfit in de Amsterdamse selectie, maar daar komt verandering in.

Ook zondagmiddag, toen Ajax het in Alkmaar opnam tegen AZ, stond Sinkgraven op een plek die voor hem niet al te bekend is. Trainer Frank de Boer verzekert echter dat het heel goed mogelijk is dat er in de volgende wedstrijd van de Amsterdammers weer een pure linksbuiten op de flank staan.

"Viktor heeft gisteren gewoon met de selectie meegetraind, maar voelde zich niet helemaal comfortabel", legt de trainer van Ajax het niet selecteren van Fischer uit. "Toen hebben we ook gezegd: dan nemen we het risico niet. Hij kan volgende week wel weer aanwezig zijn", kijkt De Boer vooruit tijdens het perspraatje rondom de wedstrijd AZ - Ajax.

Aanwinst Younes wacht nog op zijn officiële debuut voor Ajax. De van Borussia Mönchengladbach overgekomen aanvaller speelde al wel mee in de voorbereiding, maar raakte in aanloop van de wedstrijd Rapid Wien - Ajax geblesseerd op de training. "Younes gaat maandag weer vol met de selectie meetrainen. We moeten hem natuurlijk rustig brengen, maar die is op dit moment weer fit."

Met de terugkeer van Fischer en Younes ontstaat er een luxeprobleem in de selectie van Ajax. Omdat Sinkgraven doorschoof naar de linkerkant, was er op het middenveld ruimte voor Nemanja Gudelj. De van AZ overgekomen middenvelder liet tegen AZ zien dat hij prima rendeert in het elftal van Ajax, maar ook Sinkgraven bewees zich in de ogen van De Boer. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner