09.08.2015 19:56

Bosz: "Het verval was wel heel erg groot"

Trainer Peter Bosz had zondag een dubbel gevoel na het gelijkspel (1-1) van zijn Vitesse bij Willem II. "Ik wil winnen en dat hebben we niet gedaan", mokte Bosz voor de camera van FOX Sports. "Op basis van de tweede helft was dat heel logisch, maar de eerste helft vond ik ons aardig spelen. Dan is het verval wel heel erg groot."

Vitesse raakte deze zomer veel vaste krachten kwijt en kreeg daarvoor een handvol jongelingen terug. "Die moeten nog leren wat in een wedstrijd nodig is", verklaarde Bosch het grillige spel van zijn ploeg. Hij haalde ter illustratie een moment in de tweede helft aan. "Vlak voor tijd staan we met tien man en 1-1 op het scorebord. Dan zie ik Kevin Diks sprinten naar de bal om nog snel in te gooien. Dat zijn momenten dan moet je aanvoelen: jongens, 1-1, laten we dat in ieder geval meenemen. Zo zijn er veel meer momenten in de wedstrijd."

Voor Vitesse was het duel van zondagmiddag alweer de derde officiële wedstrijd van het seizoen. De Arnhemmers speelden al in de derde voorronde van de Europa League, maar daarin werd het gekoppeld aan het loodzware tegenstander. Southampton walste over de Eredivisionist heen, door in eigen huis met 3-0 te winnen en het karwei in Nederland af te maken: 2-0. Hierdoor kan Vitesse zich dit seizoen volledig op Nederland richten.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner