10.08.2015 14:45

Te Vrede kan rekenen op basisplaats in Friesland

Mitchell te Vrede begint dinsdagavond in de basis bij sc Heerenveen. De aanvaller, die onlangs overkwam van Feyenoord, krijgt het vertrouwen van sc Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges.

"Normaal gesproken speelt hij", vertelt Lodeweges op de clubsite van de Friezen. "Hij kookt bijna over, zo graag wil hij. Je kunt aan alles merken dat hij de overstap naar Heerenveen ziet als een nieuwe kans. Hij geeft vol gas." Te Vrede kwam in Rotterdam-Zuid amper aan spelen toe omdat Fred Rutten, vorig seizoen trainer van Feyenoord, de voorkeur gaf aan Colin Kâzim-Richards.

Het is nog onduidelijk of aanwinst Luka Zahovič dinsdagavond zijn debuut kan maken. De formaliteiten rondom zijn transfer zijn nog niet afgerond. Lodeweges is in ieder geval gecharmeerd van de Sloveen "Hij heeft gevoel voor de bal en ruimte en straalt in alles uit dat hij een goede voetballer is", aldus Lodeweges, die dinsdagavond niet dezelfde fout wil maken als vorig seizoen tegen FC Dordrecht (2-1 nederlaag, red.). "Die fout mogen we niet weer maken. Ik verwacht een frank en vrij spelend De Graafschap. We moeten er klaar voor zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner