10.08.2015 20:36

Routinier zoekt club: "Er is belangstelling"

Nick van der Velden (l.) neemt in de wedstrijd FC Groningen - ADO Den Haag de bal zo goed aan, dat Aaron Meijers er niet meer bij kan. (01-03-2015)
Nick van der Velden (l.) neemt in de wedstrijd FC Groningen - ADO Den Haag de bal zo goed aan, dat Aaron Meijers er niet meer bij kan. (01-03-2015)

Terwijl de Eredivisie begonnen is, zit Nick van der Velden nog zonder club. De 33-jarige middenvelder houdt zijn conditie op peil bij AZ, maar hij wil nog naar een nieuwe club.

"Er is de afgelopen tijd wel belangstelling geweest, maar daar had ik niet het goede gevoel bij. Ik ben er wel rustig onder, maar het begint ook wel een beetje te knellen. Ik ben er enorm op gebrand om weer te beginnen, ik wil gewoon voetballen. Of dat nou in Nederland of het buitenland is, maakt me niet uit. Nog twee jaar, en dan is het schluss. Daarna wil ik trainersdiploma 1 en het diploma coach betaald voetbal halen. Ik wil heel graag in de voetbalwereld blijven; dat is mijn lust en mijn leven", zegt Van der Velden op de website van Soccer Vision.

Van der Velden zit zonder club, omdat FC Groningen zijn aflopende contract niet wilde verlengen. "Ik wil het liefst op het hoogste niveau voetballen; daar kan ik nog makkelijk meekomen. Ik heb het afgelopen seizoen bij Groningen inderdaad niet veel gespeeld; dat was pech hebben. Ik had wat blessures toen het team net begon te draaien. Dan is het lastig je plaats te heroveren. Daarom wil ik nu revanche. Ik wil laten zien dat ik nog steeds een goede voetballer ben."

"Er is niet heel veel gebeurd op de transfermarkt. Veel clubs beginnen aan de competitie en wachten de eerste paar wedstrijden af om te zien hoe ze ervoor staan. Twee weken voor het einde van de transferperiode gaat het waarschijnlijk pas echt los. Ik heb er alle vertrouwen in."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner