11.08.2015 14:25

Cambuur ondervindt nadeel van verzet duel

Cambuur-speler Calvin Mac-Intosh zal woensdag niet kunnen aantreden tegen PEC Zwolle. De verdediger ging maandag door zijn enkel, meldde de voetbalclub uit Leeuwarden.

Volgens een woordvoerder is Mac-Intosh "geen weken uitgeschakeld", maar moet hij wel de seizoensstart missen. Hetzelfde geldt voor de langer geblesseerden Jack Byrne en Jergé Hoefdraad. Furdjel Narsingh is niet helemaal fit en zal op de bank beginnen bij de club uit Leeuwarden.

Daardoor ondervindt Cambuur het nadeel van het feit dat de wedstrijd is verzet. Aanvankelijk zou Cambuur tegen PEC Zwolle op vrijdagavond 7 augustus worden gespeeld. Door de stakingen bij de politie mocht het duel niet gespeeld worden. Mac-Intosh kan daardoor nu niet meespelen.

En dat terwijl trainer Henk de Jong allerminst gecharmeerd was van het verzetten van de wedstrijd. "We hebben wel te maken met hoe en wanneer we ons moeten voorbereiden op een wedstrijd", zei trainer Henk de Jong eerder. "Ik kan ze niet twee dagen vrij geven met het oog op volgende week, als blijkt dat we zaterdag toch ineens aan de bak moeten. Het is topsport, geen hapsnapwerk."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner