11.08.2015 16:20

Di María: "Hier leer en groei ik elke dag"

Ángel Di María is er van overtuigd dat hij een betere speler wordt bij Paris Saint-Germain. De buitenspeler maakte de overstap van Manchester United naar de Franse topclub en denkt dat het niveau zo hoog is dat hij tijd nodig heeft om aan te passen.

PSG zou ongeveer zestig miljoen euro voor hem hebben betaald, maar de Argentijn wil dat de fans weten dat hij tijd nodig heeft om te wennen aan het niveau én aan zijn nieuwe omgeving. "Hier leer je elke dag", zegt hij op de website van PSG. "Met spelers van het kaliber Zlatan Ibrahimović, Marco Verratti, Thiago Silva en Edinson Cavani... En zo veel andere goede spelers. Hier kan ik veel leren en kan ik blijven groeien. Ik ben nog een jonge speler. Een speler leert tot het einde van zijn carrière, seizoen na seizoen. Ik zal proberen te genieten van de goede spelers om mij heen."

Di María denkt dat hij even moet wennen aan het nieuwe spel van zijn ploeg. "De Ligue 1 is van hoog niveau met erg goede spelers. Ik moet me zo snel mogelijk aanpassen, maar dat zal niet gemakkelijk zijn."

De linkspoot heeft zijn lesje geschiedenis al gehad. Van oudsher is het duel tegen Olympique Marseille de grote wedstrijd. "Ik weet dat dat duel het belangrijkste is! Soms hoor je weleens dat winnen van dat duel belangrijker is dan het winnen van een kampioenschap, maar ik ga mijn best doen om beide te bereiken." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner