12.08.2015 14:04

'Vitesse wil mislukte spits snel verkopen'

Nathan (r.) van Vitesse feliciteert doelpuntenmaker Abiola Dauda in het oefenduel met Sparta Praag (1-1) uit Tsjechië. (14-07-2015)
Nathan (r.) van Vitesse feliciteert doelpuntenmaker Abiola Dauda in het oefenduel met Sparta Praag (1-1) uit Tsjechië. (14-07-2015)

Vitesse hoopt volgens Voetbal International voor het verstrijken van de transferdeadline Abiola Dauda te verkopen. De Nigeriaanse spits hoeft in Arnhem niet te rekenen op veel speeltijd.

Dauda, die een jaar geleden werd overgenomen van het Servische Crvena Zvezda, zat niet bij de selectie tijdens het competitieduel met Willem II. Ook miste hij de return in de derde voorronde van de Europa League tegen Southampton. Dauda is na de komst van Chelsea-huurling Dominic Solanke inmiddels vierde spits in Arnhem.

Vitesse kan voorlopig echter nog niet beschikken over de zeventienjarige Solanke. Omdat hij nog geen achttien is moeten er extra documenten worden ingeleverd bij de FIFA. Mogelijk is Solanke daardoor pas in september speelgerechtigd voor Vitesse. Toch willen de Arnhemmers af van Dauda. Het vertrek van Dauda kost Vitesse waarschijnlijk wel flink wat geld. De Nigeriaanse aanvaller werd een jaar geleden voor een half miljoen overgenomen. De kans dat Vitesse nog wat aan Dauda gaat verdienen is nihil.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner