13.08.2015 15:55

Tip voor Ajax: "Zullen veel aan Urby hebben"

Urby Emanuelson en zijn vriendin kijken toe tijdens een oefenduel van HFC Haarlem tegen FC Volendam.
Urby Emanuelson en zijn vriendin kijken toe tijdens een oefenduel van HFC Haarlem tegen FC Volendam.

Oud-voetballer Iwan Redan is van mening dat AFC Ajax Urby Emanuelson een contract aan zou moeten bieden. Redan denkt dat de ervaren linkspoot veel kan toevoegen aan het team van Frank de Boer.

Redan is personal trainer en werkte afgelopen zomer veel met Emanuelson. "Het ware zeer intensieve trainingen, maar Urby ging altijd voluit", zegt Redan tegen Ajax Showtime. "Ik ben conditioneel en fysiek met hem aan de slag gegaan, waarvan veel oefeningen met de bal. Soms kwamen Eljero Elia en Ouasim Bouy erbij en konden we kleine partijvormpjes doen."

Emanuelson houdt zijn conditie op peil bij AFC Ajax. Aangezien hij geen contract meer heeft is het niet uitgesloten dat hij hoopt op meer. Redan denkt in ieder geval dat Ajax er goed aan zou doen om de speler te contracteren. "Ajax heeft een jong team en met Urby kunnen ze er toch weer wat ervaring bij halen", zo is de visie van Redan. "Urby heeft voorheen goed gepresteerd bij Ajax, dus ik denk dat ze veel aan hem zou hebben, maar dat is verder aan Ajax."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner