13.08.2015 19:46

FC Twente kan beschikken over eerste spits

In de oefenwedstrijd tegen FC Schalke houdt FC Twente-spits Michael Olaitan (r.) tegenstander Leon Goretzka van de bal. (02-08-2015)
In de oefenwedstrijd tegen FC Schalke houdt FC Twente-spits Michael Olaitan (r.) tegenstander Leon Goretzka van de bal. (02-08-2015)

Michael Olaitan kan aankomende zaterdag zijn debuut maken in de Nederlandse competitie. De Nigeriaanse huurling van FC Twente was in speelronde één nog niet speelgerechtigd, maar de Tukkers maakten donderdag bekend dat de spits inmiddels inzetbaar is.

Voor FC Twente betekent dit zeer goed nieuws, aangezien de ploeg geen echte spits meer in de selectie heeft. Tegen FC Groningen wist de ploeg aanvallend niet bijzonder veel te brengen met de kleine Shadrach Eghan in de spits. Luc Castaignos vertrok eerder in de transferperiode naar Eintracht Frankfurt en Olaitan moet de vervanger van de aanvaller zijn. 

Het lukte FC Twente echter niet om de werkvergunning voor de Afrikaanse spits op orde te krijgen voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Nu is dit wel gelukt, waardoor Olaitan zijn debuut kan maken. De Nigeriaan wordt gehuurd van Olympiakos, waar hij nog een contract tot medio 2017 heeft. FC Twente heeft echter een optie tot koop opgenomen in de transferonderhandelingen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner