14.08.2015 09:39

Karsdorp toch niet geschorst na rode kaart

Rick Karsdorp is zojuist hard doorgegaan op Christian Kum. Hij biedt zijn excuses aan, maar scheidsrechter Kevin Blom geeft hem toch de rode kaart.
Rick Karsdorp is zojuist hard doorgegaan op Christian Kum. Hij biedt zijn excuses aan, maar scheidsrechter Kevin Blom geeft hem toch de rode kaart.

Rick Karsdorp is vrijgesproken en hoeft geen schorsing uit te zitten. De Feyenoorder kreeg direct rood van Kevin Blom in het duel met FC Utrecht, maar de KNVB schorst de speler uiteindelijk niet.

Via de website van de KNVB maakt het bekend dat de speler is vrijgesproken. "Karsdorp is door de tuchtcommissie vrijgesproken van ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenstander in de wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht, (8 augustus 2015)", zo luidt het statement. "Afgelopen maandag stuurde de aanklager betaald voetbal Karsdorp een schikkingsvoorstel met daarin een schorsing van drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. Speler en club gingen echter niet akkoord met het voorstel, waardoor de zaak gisteravond werd behandeld bij de tuchtcommissie in Zeist."

De rechtsback kreeg de rode kaart, nadat hij door gleed op Christian Kum. Hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit en wilde met een uiterste krachtinspanning de bal alsnog in bezit houden. Daarbij raakte hij dus de enkel van Kum. Blom twijfelde niet en gaf hem de rode kaart. Deze wordt dus geseponeerd. Karsdorp is hierdoor speelgerechtigd voor het duel met SC Cambuur van komende zondag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner