14.08.2015 14:26

AZ plaatst Anderson en Gorter in de uitverkoop

De toekomst van Djavan Anderson en Donny Gorter ligt niet in Alkmaar. De club heeft aangegeven dat de verdedigers op weinig speeltijd kunnen rekenen in het aankomende seizoen en heeft de spelers toestemming gegeven om op zoek te gaan naar een nieuwe club.

Zowel Anderson als Gorter beschikt over een contract dat volgend jaar afloopt. Anderson kwam in 2014 over van Jong Ajax, waar hij acht duels in de Jupiler League speelde. Bij AZ kwam de rechtsback, die in de jeugd als aanvallende middenvelder speelde, tot slechts één duel in de hoofdmacht.

Gorter heeft een stuk meer ervaring achter zijn naam, maar komt dus ook niet voor in de plannen van de Alkmaarders. De linksback komt uit de jeugdopleiding van PSV, maar werd al vroeg opgepikt door NAC Breda, waar hij na een onzichtbare start uiteindelijk uitgroeide tot basisspeler.

AZ nam Gorter in 2012 over van de Brabanders, maar in Noord-Holland wist de vleugelverdediger nooit een onuitwisbare indruk achter te laten. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan het Deense Aalborg BK, waar hij nog zes keer voor uitkwam in de Europa League.

Het is niet bekend of AZ de contracten van beide spelers laat ontbinden als het niet tot een transfer komt in de huidige transferperiode. In de media zijn nog geen geruchten opgedoken over een nieuwe bestemming voor beide spelers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner