14.08.2015 15:31

SC Cambuur hoopt Van der Laan te huren

In een poging om het vertrek van Etiënne Reijnen op te vangen, hoopt SC Cambuur oud-speler Martijn van der Laan te huren van FC Groningen. De verdediger maakte vorig seizoen de overstap van Friesland naar Groningen, maar kan dus terugkeren op het oude nest.

"Ik heb vorig seizoen een jaar lang op de bank gezeten. Ook dit seizoen dreig ik de boot te missen, wat betreft een basisplaats", geeft de mandekker toe tegenover RTV Noord. "Gezien mijn leeftijd moet en wil ik wekelijks spelen. Ik heb een mooie periode gehad bij SC Cambuur en sta open voor een gesprek."

De transferstroom rondom verdedigers kwam op gang nadat Feyenoord Eric Botteghin overnam van FC Groningen. Die ploeg wilde vervolgens een vervanger voor de Braziliaan hebben, waarna er werd aangeklopt bij SC Cambuur. De Friezen raakten dus Reijnen kwijt en zijn op hun beurt weer op zoek naar een vervanger.

Van der Laan kwam in zijn carrière tot ruim 150 wedstrijden in het betaalde voetbal. Vorig seizoen speelde hij slechts twaalf wedstrijden in de Eredivisie voor FC Groningen, waarvan hij er zes als basisspeler begon. Bij zijn huidige werkgever beschikt Van der Laan nog over een contract tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner