15.08.2015 21:37

ADO doet FC Twente pijn in de Grolsch Veste

De spelers van ADO Den Haag vieren vreugdevol het doelpunt van Mike Havenaar. FC Twente baalt. (15-08-2015)

FC Twente heeft het gelijkspel tegen FC Groningen geen goed vervolg kunnen geven. De Tukkers gingen zaterdagavond pijnlijk onderuit in de Grolsch Veste tegen ADO Den Haag. Debutant Mike Havenaar leidde met een doelpunt de 1-4 zege van de Hagenaren in.

FC Twente en ADO Den Haag begonnen beide met een debutant in de punt van de aanval. Bij de Tukkers was dat Michael Olaitan, die tegen FC Groningen nog niet speelgerechtigd was. Havenaar begon bij de bezoekers als spits en had slechts twaalf minuten nodig om zijn eerste goal te maken.

Hoewel de thuisploeg aardig aan de wedstrijd begon, was het ADO Den Haag dat de leiding nam. Na een slim passje van Roland Alberg bereikte Édouard Duplan spits Havenaar, die van dichtbij raak schoot. Een kwartier later stond ook de 0-2 op het scorebord, toen Ruben Schaken na mistasten van Nick Marsman in twee pogingen doel trof.

FC Twente kreeg in de blessuretijd van de eerste helft nog twee goede kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar Renato Tapia en Felipe Gutiérrez zagen hun pogingen gekeerd worden. Een kwartier na rust was het wel raak. Hakim Ziyech nam als aanvoerder het voortouw en schoot een vrije trap vanaf 25 meter mooi in de kruising.

De aansluitingstreffer van Ziyech was tevergeefs, want een kwartier na de 1-2 stond de 1-3 op het scorebord. Vito Wormgoor, plaaggeest van debutant Olaitan, stond bij een hoekschop van Duplan helemaal vrij en kopte de bal geplaatst in de hoek. De score werd nog extra pijnlijk voor FC Twente toen Duplan de 1-4 maakte. Op aangeven van Schaken kopte de Fransman raak.

ADO Den Haag neemt door de overwinning in de Grolsch Veste (tijdelijk) de tweede plaats in. FC Twente moet het doen met de dertiende stek. De Tukkers gaan volgende week op bezoek bij PEC Zwolle. Voor ADO Den Haag wacht een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Door: Vincent Houttuin