16.08.2015 10:11

Comeback Hupperts: "Goede Guus laten zien"

Aangever Guus Hupperts (l.) en doelpuntenmaker Markus Henriksen (r.) vieren de 1-1 van AZ in de uitwedstrijd tegen Excelsior. (15-08-2015)
Aangever Guus Hupperts (l.) en doelpuntenmaker Markus Henriksen (r.) vieren de 1-1 van AZ in de uitwedstrijd tegen Excelsior. (15-08-2015)

Willem II meldde zich deze zomer om Guus Hupperts te huren van AZ, maar de Alkmaarders wilden de buitenspeler niet laten gaan. Tegen Excelsior liet de aanvaller zien waarom AZ hem wilde behouden. Met twee assists drukte Hupperts zijn stempel op de wedstrijd.

Door het vertrek van Steven Berghuis liggen er weer kansen voor Hupperts bij AZ. In het eerste officiële duel van het seizoen (Medipol Başakşehir F.K-thuis) zat de aanvaller niet eens bij de selectie. Tegen Ajax kwam hij als invaller op het veld en in Rotterdam mocht de 23-jarige voetballer zelfs weer als basisspeler beginnen.

Hupperts houdt gemengde gevoelens over aan het gelijkspel (2-2) tegen Excelsior. "Ik baal natuurlijk dat we hier niet hebben gewonnen. We hebben namelijk zeker de kansen gehad om te winnen. Maar voor mezelf is het lekker dat ik beslissend heb kunnen zijn. Aan het eind van vorig seizoen begon het al beter te lopen. Vandaag heb ik de goede Guus weer laten zien. Dat is de speler die beslissend is, assists geeft, doelpunten maakt en dreigend is."

Dat Hupperts aan het begin van het seizoen buiten de boot viel bij AZ, begrijpt hij. "Dat snapte ik op dat moment. Ja, zo zelfkritisch ben ik wel. Ik had geen goede voorbereiding achter de rug. Ik bleef redelijk geduldig toen ik op de tribune zat. Ik wist dat ik de draad weer moest oppakken door goed te trainen. En ik heb het goed gedaan bij Jong AZ. Terugvechten, dat heb ik altijd gedaan. Het heeft namelijk geen zin om op de tribune te blijven zitten en het te accepteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner