16.08.2015 16:25

Kramer matchwinner bij debuut Feyenoord

Eric Botteghin (l.) en Michiel Kramer (r.) werden gehaald van respectievelijk FC Groningen en ADO Den Haag, maar moeten nog wachten op hun debuut. In het midden zit Warner Hahn. Hij werd vorig seizoen verhuurd aan PEC Zwolle. Van de drie spelers viel alleen Kramer in en hij scoorde direct bij zijn debuut.(16-08-2015)

In een duel dat weinig hoogtepunten kende heeft Feyenoord zondagmiddag weten te winnen van SC Cambuur. Michiel Kramer scoorde een kwartier voor tijd de 0-1, in blessuretijd maakte Dirk Kuyt vanaf de stip de 0-2.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd, wat al binnen twee minuten resulteerde in twee corners. De tweede corner leverde bij de tweede paal nog bijna een kopkans op voor Sander van de Streek, maar de bal belandde uiteindelijk in de handen van Kenneth Vermeer. SC Cambuur controleerde de wedstrijd compleet en kwam nauwelijks in de problemen. Alleen een mislukte doeltrap van Leonard Nienhuis leverde een hachelijk moment op, maar Calvin MacIntosch was in de buurt om zijn doelman uit de brand te helpen.

Na de onstuimige openingsfase werd het rustiger, al kreeg Karim El Ahmadi wel een flinke kans om te scoren. Hij kreeg op de rand van het strafschopgebied alle ruimte om te schieten, maar hij schoot meters over. Feyenoord probeerde nog even het tempo omhoog te gooien om nog voor rust de openingstreffer te maken, maar had daarbij weinig succes.

In de tweede helft namen de Rotterdammers wel direct het heft in handen, wat resulteerde in een hand vol kansen.  Başaçıkoğlu, Toornstra en Kâzım-Richards profiteerden echter niet van de grote kansen die ze kregen. Toch was duidelijk dat een doelpunt van Feyenoord in de lucht hing en dat kwam er dan ook.  Kâzım-Richards moest plaats maken voor debutant Kramer en uitgerekend hij hielp de Rotterdammers uiteindelijk aan de overwinning. Een voorzet van Başaçıkoğlu vanaf de rechterflank werd door de lange spits prima binnen gekopt.

Daarna kwam de wedstrijd pas echt los, want nog geen vijf minuten later leek SC Cambuur al de 1-1 te maken. Kenneth Vermeer liet de bal los, waarna die over de lijn leek te gaan. Met een omhaal kon Sven van Beek echter voorkomen dat de bal helemaal over de lijn ging. In blessuretijd kreeg Feyenoord nog een strafschop, na vermeend hands van Erik Bakker. Kuyt faalde opnieuw niet vanaf de stip en schoot de 0-2 eindstand op het bord.

Feyenoord blijft dankzij deze overwinning in het spoor van Ajax, met zes punten uit twee wedstrijden. SC Cambuur moet het voorlopig doen met een plaats in de middenmoot.

Door: Jessica Westdijk