18.08.2015 15:55

Fischer niet naar Cambuur: "Een concurrent"

Sander Fischer heeft de bal op zijn eigen achterlijn. Voordat hij bij de bal is bekijkt de aanvoerder van SBV Excelsior zijn opties. (12-08-2015)
Sander Fischer heeft de bal op zijn eigen achterlijn. Voordat hij bij de bal is bekijkt de aanvoerder van SBV Excelsior zijn opties. (12-08-2015)

SBV Excelsior is niet van plan om Sander Fischer naar SC Cambuur te laten vertrekken. De Rotterdammers ziet de club als een concurrent en wil deze niet sterker maken.

Fischer is zelf op de hoogte van de interesse van Cambuur, maar vindt het niet erg om nog een seizoen bij Excelsior te blijven. Hij heeft namelijk een contract tot en met medio 2016 bij de Kralingers. Speelt hij dit seizoen erg goed dan zullen er meerdere clubs geïnteresseerd zijn.

Bij Excelsior willen ze de aanvoerder niet laten gaan. Algemeen directeur Ferry de Haan is duidelijk tegenover FOX Sports. "Wij willen Sander houden, ook als dat betekent dat hij aan het eind van dit seizoen transfervrij de deur uitloopt", zo is de oud-Feyenoorder duidelijker.

De Rotterdammers gunnen Fischer een overstap naar een andere club, maar heeft een reden om hem niet naar Cambuur te laten gaan. "Cambuur heeft kwaliteit ingeleverd", zegt De Haan. "En wij willen een concurrent liever niet versterken."

De hoofdrolspeler zelf hoeft niet zo nodig weg. "Hij is heel helder en open. Sander laat het aan ons om eruit te komen met Cambuur, als het al zover komt. Maar als het aan mij ligt, maakt hij hier het seizoen af. Als Sander net zo'n seizoen draait als vorig jaar, zal de wereld aan zijn voeten liggen en kan hij transfervrij de stap maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner