19.08.2015 11:29

Heerenveen komt ruimer in aantal verdedigers

Joost van Aken moet na afloop van de Friese derby even bijkomen. SC Heerenveen gaat met 0-1 onderuit tegen SC Cambuur. (15-02-2015)
Joost van Aken moet na afloop van de Friese derby even bijkomen. SC Heerenveen gaat met 0-1 onderuit tegen SC Cambuur. (15-02-2015)

SC Heerenveen komt straks weer ruimer in het aantal verdedigers te zitten. Joost van Aken herstelt van een hamstringblessure en is op de weg terug. Hij gokt op een spoedige rentree.

Na de interlandperiode aan het begin van september hoopt Van Aken zijn rentree te maken. Dan moet hij zich opnieuw bewijzen. "Ik reken nergens op, moet het zelf laten zien. Lucas (Bijker (red.) doet het goed in het centrum, Jordy (Buijs, red.) is op de weg terug en Kenny (Otigba, red.) is ook een geduchte concurrent. Het zal niet eenvoudig worden om mijn plek in het centrum weer op te eisen", zegt Van Aken op de website van sc Heerenveen.

Deze week traint de jeugdinternational apart van de groep. Volgende week wil hij gedeeltelijk aansluiten en over anderhalve maand moet de speler weer volle bak kunnen trainen. Van Aken raakte eind vorig seizoen geblesseerd nadat hij eerder al klachten had gehad. In het play-offduel met Feyenoord moest hij in De Kuip vroegtijdig naar de kant en in de finale tegen Vitesse ging het in de eerste wedstrijd wederom mis.

"Als de wedstrijd niet zo belangrijk was geweest had ik niet gespeeld, maar het ging om Europees voetbal", doelt Van Aken op de wedstrijd tegen Vitesse. Daarmee was hij een pechvogel, want een minuut later zou hij al gewisseld worden. "Niet te geloven, één minuutje later was ik er zonder problemen af gegaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner