19.08.2015 20:07

Waarschuwing voor Vermeer: "Hahn wint het"

Kenneth Vermeer ziet dat zijn ploeg het moeilijk heeft tegen FC Utrecht. Feyenoord staat met 10 man en moet de overwinning zien te behalen. Dat lukt uiteindelijk. Het wint met 3-2. (08-08-2015)
Kenneth Vermeer ziet dat zijn ploeg het moeilijk heeft tegen FC Utrecht. Feyenoord staat met 10 man en moet de overwinning zien te behalen. Dat lukt uiteindelijk. Het wint met 3-2. (08-08-2015)

Oud-keeper Piet Schrijvers is niet gecharmeerd van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer. Hij ziet dat de keeper structureel de fout in gaat en vindt dat hij vervangen moet worden door Warner Hahn.

Momenteel is Kenneth Vermeer de eerste doelman bij Feyenoord, maar als het aan Schrijvers ligt dan verdwijnt hij snel naar de bank. "Ik heb de indruk dat hij niet goed met de spanning kan omgaan", zegt hij in gesprek met Voetbal International. De oud-doelman ziet een patroon. "Bij Ajax deed hij het bepaalde periodes goed, maar uiteindelijk ging hij eruit. Bij Willem II gebeurde hem eerder al hetzelfde. Het kan lang of kort duren, maar Hahn gaat het winnen van Vermeer."

Vermeer zou niet meer de onbetwiste nummer één zijn bij Feyenoord. Intern zou gesproken worden over het functioneren van de doelman. Piet Schrijvers is zelf geen fan van de Oranje-international. "Ik ben niet kapot van Vermeer. Hij keept ontegenzeggelijk weleens goede wedstrijden, maar Vermeer is gewoon niet constant genoeg. Allemaal leuk en aardig, hoor, als je in sommige wedstrijden een 9 scoort. Maar als daar de week erop een 4 tegenover staat, heb je er niets aan."

De oplossing is simpel, volgens Schrijvers. Vermeer eruit, Warner Hahn erin. "Hahn speelt hem heel snel uit de basis bij Feyenoord, daar ben ik heilig van overtuigd", aldus de ex-doelman van onder andere AZ Alkmaar. "Op voorwaarde dan dat Hahn zich in De Kuip net zo manifesteert als bij PEC Zwolle. Dat is nog de enige vraag: hoe gaat hij met de spanning om in Rotterdam?"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner