20.08.2015 14:46

Kâzim-Richards krijgt waarschuwing van KNVB

Colin Kâzım-Richards (l.) heeft een afkoelingsperiode nodig na afloop van het competitieduel Feyenoord - Vitesse. (11-05-2015)
Colin Kâzım-Richards (l.) heeft een afkoelingsperiode nodig na afloop van het competitieduel Feyenoord - Vitesse. (11-05-2015)

De KNVB is niet gediend van het gedrag van Colin Kâzim-Richards. De veelbesproken spits van Feyenoord schopte zondag in de competitiewedstrijd tegen SC Cambuur een bidonkrat omver nadat hij werd gewisseld. De aanklager betaald voetbal heeft daarvoor een waarschuwing uitgedeeld.

"De aanklager kwalificeert dit gedrag als zeer onprofessioneel, en de speler brengt hiermee het betaald voetbal in diskrediet. Kâzim-Richards is door de aanklager aangesproken op de impact van dergelijk gedrag", schrijft de KNVB op het digitale thuis. Als de Feyenoorder nog een keer dergelijk gedrag vertoont, kan hij een straf verwachten.

Dat geldt ook voor Roda JC-speler Edwin Gyasi. Hij stak anderhalve week geleden een middelvinger op naar het uitvak van Heracles Almelo, de club waar hij eerder speelde. Supporters van Heracles zouden zich schuldig hebben gemaakt aan het maken van apengeluiden. Volgens Roda JC handelde Gyasi uit emotie en de aanklager heeft daar ook begrip voor. De aanklager noemt de reactie wel onprofessioneel. "En past niet bij de voorbeeldfunctie die hij als voetballer heeft."

De vermeende apengeluiden uit het vak van Heracles Almelo krijgen geen vervolg. De uitlatingen zijn daarvoor onvoldoende concreet. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner