22.08.2015 20:30

Graafschap ook na bezoek aan Roda puntloos

Roda JC Kerkrade viert de 1-0 voorsprong tijdens het competitieduel met De Graafschap. (22-08-2015)

De Graafschap is na drie Eredivisiewedstrijden nog altijd puntloos. Op bezoek bij Roda JC Kerkrade kwam een doelpunt van Tom Van Hyfte in de eerste helft de ploeg duur te staan, want in het restant slaagde de hekkensluiter er niet in om de geleden schade te herstellen (1-0).

De eerste helft van het duel in het Parkstad Limburg Stadion was niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen waren rommelig in balbezit en slaagden er dan ook amper in de bal langere tijd in bezit te houden. Toch was er een overwicht voor Roda JC, dat ook de beste kansen creëerde in het eerste bedrijf. Edwin Gyasi stuitte van dichtbij op doelman Hidde Jurjus, terwijl Hicham Faik met een vrije trap op de lat en een schot van eigen helft dat net naast ging, zijn traptechniek etaleerde.

Kort voor de rust was het echter Tom Van Hyfte die de score openbrak. De middenvelder schatte een passje van ploeggenoot Anco Jansen op waarde en schoot vanaf de rechterkant van het strafschopgebied knap raak in de verre hoek (1-0). De Graafschap had op haar beurt weinig in te brengen en moest op een eerste echte mogelijkheid wachten tot diep in de tweede helft, maar Alexander Bannink schoof tegen het lichaam van Bart Swinkels. Niet veel later waren er wat hachelijke momenten met onder meer invaller Vincent Vermeij in de buurt.

Waar bij het ingaan van de slotfase een heus slotoffensief werd verwacht, slaagden De Superboeren er amper in deze tot stand te laten komen. Gaandeweg tikte de tijd weg voor de bezoekers, terwijl Roda de wedstrijd slim uitspeelde. Daarmee boekte de thuisploeg haar tweede opeenvolgende thuiszege, waarmee het dit seizoen uitstekend is gestart. De Graafschap blijft puntloos hekkensluiter in de Eredivisie.

Door: Joey Knobben