23.08.2015 14:25

Twente weet weer niet te winnen en verliest

Lars Veldwijk heeft zijn eerste competitietreffer voor PEC Zwolle gemaakt. Vanaf elf meter faalde hij niet en versloeg hij doelman Nick Marsman. (23-08-2015)

PEC Zwolle heeft zondagmiddag haar tweede overwinning van het seizoen behaald, door in een aantrekkelijk duel FC Twente met 2-1 te verslaan. FC Twente blijft door de nederlaag op één mager puntje staan. Matchwinner in Zwolle was Ben Rienstra.

De ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren aanwezig in Zwolle. Mooi weer, een vol stadion en twee teams die wilden voetballen. FC Twente begon goed aan de wedstrijd, maar moest het initiatief na een kwartier aan PEC  Zwolle laten. De thuisploeg drong meer en meer aan. PEC Zwolle-spits Lars Veldwijk liet zich veelvuldig zien en kon gevaarlijk worden voor het doel van de Tukkers. FC Twente deed qua kansen echter niet onder voor de Zwollenaren. Met name Hakim Ziyech was twee keer gevaarlijk. Een prachtige vrije trap van de aanvoerder van FC Twente werd echter stijlvol uit de kruising getikt door PEC Zwolle-doelman Kevin Begois.

Lars Veldwijk zette PEC Zwolle in de 26ste minuut op voorsprong vanaf de penaltystip. Daarvoor was FC Twente-verdediger Bruno Uvini in de fout gegaan, nadat hij in de zestien een domme overtreding maakte op Wouter Marinus. Hoewel de penalty van Veldwijk niet feilloos werd ingeschoten, hij raakte de bal niet helemaal goed, trof zijn inzet toch doel. FC Twente-doelman Nick Marsman ging de andere hoek in. Op aangeven van Rick Dekker maakte Veldwijk in de 38ste minuut nog een doelpunt , ditmaal met zijn hoofd, maar hij deed dat wel in buitenspelpositie. Vandaar dat zijn doelpunt werd afgekeurd en beide ploegen de kleedkamers opzochten met een 1-0 stand op het scorebord.

Het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft van de wedstrijd had nog amper geklonken of FC Twente bracht de stand gelijk. Robbert Schilder zette goed door en vanaf de achterlijn speelde hij de bal keurig terug richting de zestien. Hakim Ziyech werkte de bal behendig met zijn buitenkantvoet in het dak van het goal. PEC Zwolle was even de draad kwijt, maar na het inbrengen van Ryan Thomas leefde de ploeg van Ron Jans weer op. Drie minuten later zorgde Rienstra voor de voorsprong. Een voorzet vanaf links werd keurig teruggelegd door Lars Veldwijk. Ben Rienstra stond te wachten en promoveerde de bal tot doelpunt door de bal in de verre hoek buiten het bereik van Nick Marsman te schieten.

Hoewel het de hele middag mooi weer was, bleef het regenen in Zwolle. Geen water, maar wel kansen. Ryan Thomas, Sheraldo Becker en Thomas Lam zagen hun schot net over het doel gaan en aan de andere kant had Hakim Ziyech FC Twente op gelijke hoogte moeten brengen, maar hij schoot de bal veel te gehaast over het doel van Kevin Begois. Invaller Jari Oosterwijk kreeg ook de kans van zijn leven, toen Ziyech de bal keurig in zijn voeten bezorgde, maar hij vond het zijnet. PEC Zwolle wint en pakt de tweede overwinning van het seizoen. FC Twente blijft op één punt staan.