23.08.2015 16:23

Havenaar redt punt voor ADO Den Haag

Tom Beugelsdijk valt de tweede helft in bij ADO Den Haag en maakt daarmee zij rentree voor ADO Den Haag. Hij speelt hier een simpele breedtepass. Ramselaar probeert te verdediger. (23-08-2015)

ADO Den Haag heeft dankzij Mike Havenaar één punt overgehouden aan het competitieduel met FC Utrecht. De Japanner kopte één minuut voor tijd de gelijkmaker (1-1) tegen de touwen.

De eerste helft van ADO Den Haag - FC Utrecht was weinig enerverend. Er werden tijdens de eerste 45 minuten veel overtredingen gemaakt, waardoor het tempo bijzonder laag lag. Zowel ADO Den Haag als FC Utrecht kwam daardoor niet tot grote kansen. FC Utrecht ging echter wel met een voorsprong de rust in.

De bezoekers kregen na een half uur spelen een strafschop na een overtreding van Timothy Derijck op Nacer Barazite. Sébastien Haller had vervolgens weinig moeite om vanaf elf meter ADO Den Haag-doelman Martin Hansen te verschalken: 0-1. Bart Ramselaar kreeg even later nog een grote kans, maar mikte voorlangs.

ADO Den Haag kwam na de theepauze iets beter in het spel. ADO-trainer Henk Fraser had tijdens de rust twee wijzigingen doorgevoerd. Tom Beugelsdijk maakte zijn rentree bij ADO Den Haag en verving Derijck. Daarnaast werd Thomas Kristensen vervangen door Kevin Jansen. De eerste grote kans na rust was dan ook voor de thuisploeg. Mike Havenaar kon koppen na een goede hoekschop van Édouard Duplan, maar de Japanner zag zijn inzet gekeerd worden op de doellijn.

In de slotfase kreeg invaller Giovanni Korte, na een goede pass van Vito Wormgoor, een grote kans. De aanvaller wipte de bal over FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter heen, maar zag zijn inzet over het doel vliegen. ADO Den Haag bleef in de slotfase druk zetten. Beugelsdijk kreeg een goede kopkans, maar ook zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Een minuut voor tijd was het alsnog raak. Aaron Meijers probeerde met een lange bal Mike Havenaar in stelling te brengen. De Japanner won het kopduel van Timo Letschert en verschalkte ook doelman Ruiter: 1-1. In de blessuretijd werd vervolgens niet meer gescoord.

FC Utrecht komt dankzij het gelijkspel op twee punten uit drie wedstrijden. ADO Den Haag heeft nu vijf punten. ADO Den Haag gaat volgende week op bezoek bij Ajax, terwijl FC Utrecht bezoek krijgt van FC Groningen.

Door: Jurre Hermans