23.08.2015 20:13

Van Bronckhorst blij: "Maar spel moet beter"

Giovanni van Bronckhorst baalt opzichtig van het spel van Feyenoor. De Rotterdammers verwennen de eigen supporters tegen Vitesse allerminst. (23-08-2015)
Giovanni van Bronckhorst baalt opzichtig van het spel van Feyenoor. De Rotterdammers verwennen de eigen supporters tegen Vitesse allerminst. (23-08-2015)

Giovanni van Bronckhorst was tevreden dat Feyenoord na drie wedstrijden met negen punten staat, maar de trainer weet dat het spel van zijn ploeg beter moet.

Feyenoord won van Vitesse nadat het een late strafschop kreeg. Eigenlijk leek het duel op een 0-0 af te stevenen. "Dat gevoel hadden wij ook", erkent Van Bronckhorst tegenover Fox Sports. "Het is duidelijk dat het spel beter moet, maar we hebben wel negen punten uit drie wedstrijden. Je moet in zo'n slotfase zorgen dat als de wedstrijd één kant opvalt, dat het onze kant is. En dat gebeurde met de penalty. Kuyt mist bijna nooit een strafschop. Daarin is hij belangrijk."

De fans in De Kuip zag Michiel Kramer invallen en hoopte vervolgens op het debuut van linksbuiten Eljero Elia. Van Bronckhorst liet de speler niet invallen. "Maar we moesten al vroeg wisselen door de blessure van Rick Karsdorp. En ik vond dat het middenveld de agressie van Vilhena kon gebruiken", zo legt hij zijn keuze uit. Van Bronckhorst laat de spelers zondagavond genieten van de overwinning. "Vanavond gaan we samen iets eten. Het team is groeiende en wij worden steeds sterker. Het voetbal moet beter, maar deze lijn gaan we doortrekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner