23.08.2015 20:19

Veldwijk opgetogen: "Dit geeft vertrouwen"

Lars Veldwijk zet PEC Zwolle op 1-0 door vanaf elf meter feilloos raak te schieten. FC Twente-keeper Nick Marsman kan er niet bij. (23-08-2015)
Lars Veldwijk zet PEC Zwolle op 1-0 door vanaf elf meter feilloos raak te schieten. FC Twente-keeper Nick Marsman kan er niet bij. (23-08-2015)

Lars Veldwijk is opgetogen met zijn eerste treffer en zijn assist bij PEC Zwolle. Mede dankzij zijn goede spel wist PEC te winnen van FC Twente. Het werd 2-1 voor de Zwollenaren.

"Natuurlijk ben ik blij dat ik gescoord heb", aldus de doelpuntenmaker tegen Voetbal International. "Ik heb in Engeland weinig kansen gehad, maar ik had er wel vertrouwen in dat ik zou gaan scoren. En die assist is natuurlijk ook lekker. Zeven punten uit drie duels, dat geeft heel veel vertrouwen. De afgelopen twee jaar stond PEC ook bovenaan na de eerste wedstrijden, dat gaan we proberen zo lang mogelijk vast te houden", aldus Veldwijk die dat zei op het moment dat AFC Ajax en Feyenoord nog niet hadden gespeeld. 

PEC staat momenteel op de derde plek en heeft zeven punten. Al met al spreekt men van een goede start. Toch was de overwinning op FC Twente niet gemakkelijk. "We zijn op het einde misschien wat gelukkig geweest, maar ik vind dit verdiend", aldus de lange spits die vond dat PEC op mentaal gebied sterker was. "We hebben meer strijd geleverd dan Twente. Maar wat was het warm…"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner