23.08.2015 20:35

Fraser woedend: "Je vraagt om problemen"

Trainer Henk Fraser is woedend op zijn verdediger Timothy Derijck. De speler van ADO Den Haag veroorzaakte een strafschop in het duel met FC Utrecht en werd in de rust direct gewisseld.

Derijck hield Nacer Barazite vast aan zijn shirt, waardoor de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Sébastian Haller benutte het buitenkansje. Dit tot ergernis van Fraser. "Ik vind het sowieso niets om mensen te gaan vasthouden. Je vraagt dan om problemen. Zeker in deze fase van het seizoen is het een domme overtreding", zei hij na afloop van het duel met FC Utrecht tegen Fox Sports. 

ADO startte de tweede helft zonder Timothy Derijck, maar met Tom Beugelsdijk. "Ik was niet tevreden over de communicatie en de uitvoering tussen hem (Derijck, red.) en Kristensen. Dat was de belangrijkste reden voor de wissel", zo legt hij uit. Met de terugkeer van Beugelsdijk lijkt de kans op speeltijd voor Derijck te slinken.

Toch benadrukt Fraser dat men niet te snel conclusies moet trekken. "Hij heeft deze week uitstekend getraind. En we kunnen allemaal een keer wat verkeerd doen. Maar hij neigt ernaar achteruit te lopen. Als verdediger moet je lef tonen en durven vooruit te verdedigen." Zonder Derijck ging ADO Den Haag op jacht naar de 1-1. Dat lukte. In de 88ste minuut was het Mike Havenaar die de gelijkmaker binnen kopte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner