23.08.2015 21:55

Botteghin snapt reserverol: "Ben er een week"

Eric Botteghin moedigt zijn ploeggenoten aan. Feyenoord staat op dit moment met 1-0 voor tegen Vitesse. De verdediger pept zijn collega's op. (23-08-2015)
Eric Botteghin moedigt zijn ploeggenoten aan. Feyenoord staat op dit moment met 1-0 voor tegen Vitesse. De verdediger pept zijn collega's op. (23-08-2015)

Eric Botteghin kijkt met een goed gevoel terug naar zijn debuut voor Feyenoord. De van FC Groningen overgekomen verdediger viel in tijdens het duel met Vitesse. Botteghin hield met zijn ploeg de nul.

Doordat Feyenoord de nul hield achterin, wist het uiteindelijk met 2-0 te winnen. "We pakken de drie punten en als verdedigers hebben we de nul gehouden", zo zegt Botteghin tegen RTV Rijnmond die een solide debuut maakte. "Ik ben een échte verdediger en wil elk persoonlijk duel in het veld winnen."

Botteghin moet vooralsnog Sven van Beek voor zich dulden. Hij krijgt de voorkeur als centrale verdediger. De Braziliaan stelt zich begripvol op. "Ik ben hier net en heb nu één week met de jongens meegetraind. Karsdorp en Van Beek zijn goede spelers en komen uit de opleiding. Ik blijf hard werken en alles geven."

Een goed debuut en de volle buit na drie wedstrijden. De start van Botteghin bij Feyenoord kan bijna niet beter."Negen uit drie is een superstart, maar we moeten niet denken dat het al goed is. De eerste helft was vandaag en vorige week niet voldoende. We moeten proberen om de wedstrijden sneller te beslissen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner