27.08.2015 09:50

Rienstra keert terug: "Voelt ongelooflijk goed"

Ben Rienstra zet zijn manschappen op de juiste plaats tijdens het competitieduel PEC Zwolle - FC Twente. (23-08-2015)
Ben Rienstra zet zijn manschappen op de juiste plaats tijdens het competitieduel PEC Zwolle - FC Twente. (23-08-2015)

Ben Rienstra is blij dat hij eerdaags zijn handtekening gaat zetten onder een contract bij AZ Alkmaar. De middenvelder van PEC Zwolle was in het verleden al actief in de jeugdopleiding van de Alkmaarders en is blij met zijn transfer.

"Het voelt ongelooflijk goed om terug te keren bij AZ", aldus Rienstra in gesprek met De Telegraaf. De middenvelder hoopt bovendien dat AZ zich donderdagavond weet te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. AZ moet zien af te rekenen met het Roemeense Astra Giurgiu. "Als AZ de groepsfase van de Europa League haalt, maakt dat mijn transfer helemaal perfect."

Rienstra heeft een verleden in Alkmaar. "Ik ben daar op mijn twintigste weggegaan, maar was jong en denk dat het zo heeft moeten lopen. Ik ben blij deze mooie stap te zetten. AZ is een suptopper die de laatste jaren standaard top vijf, top zes speelt. Ik kan niet wachten om te beginnen. Mijn familie en vrienden stonden letterlijk te springen. AZ ligt op een steenworp van Akersloot. Ik denk hier van meerwaarde te zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner