27.08.2015 16:22

"Een toevoeging nodig na vertrek van Gudelj"

Ben Rienstra (l.) probeert bij Nemanja Gudelj te komen tijdens de competitiewedstrijd AZ - PEC Zwolle. (21-09-2014)
Ben Rienstra (l.) probeert bij Nemanja Gudelj te komen tijdens de competitiewedstrijd AZ - PEC Zwolle. (21-09-2014)

AZ haalde deze week Ben Rienstra op bij PEC Zwolle en lijkt daarmee een nieuwe impuls te hebben voor op het middenveld. Volgens technisch directeur Earnie Stewart was dit ook wel nodig na het vertrek van enkele bepalende spelers.

"Wij hebben de afgelopen maanden gezien dat we een toevoeging op het middenveld nodig hebben na het vertrek van Nemanja Gudelj. Daar hebben we ons bijzonder op geconcentreerd. Op een jongen die naast zijn voetballende kwaliteiten ook een leidersrol op zich kan nemen", licht Stewart de transfer toe tegenover RTV Noord-Holland. Gudelj vertrok nog voordat het nieuwe seizoen begon naar Ajax.

Met de komst van Rienstra lijkt AZ de selectie nu op orde te hebben. De ploeg staat aan de vooravond van de belangrijke thuiswedstrijd tegen Astra Giurgiu, waarin een ticket voor de groepsfase van de Europa League valt te verdienen. Plaatsing voor de Europese competitie betekent dat AZ wat extra financiële middelen krijgt, maar de club heeft ook de verkoop van spelers nodig als het nog zelf de transfermarkt op wil gaan.

"Mocht er op de markt van alles en nog wat goed gaan vallen, dan zouden we misschien nog ergens in kunnen gaan bewegen, maar op dit moment zijn we bijzonder tevreden met wat we hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner