28.08.2015 22:26

De Jong: "Moeten gewoon hard blijven werken"

Trainer Henk de Jong reageert verbaasd op een beslissing van de scheidsrechter tijdens de wedstrijd SC Cambuur - Feyenoord. (16-08-2015)
Trainer Henk de Jong reageert verbaasd op een beslissing van de scheidsrechter tijdens de wedstrijd SC Cambuur - Feyenoord. (16-08-2015)

SC Cambuur is op zoek naar eerherstel. De Leeuwarders gingen in de vorige speelronde keihard onderuit tegen Heracles Almelo (1-6). Trainer Henk de Jong denkt dat zijn spelers zich in de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse sportief kunnen revancheren.

"De groep heeft goed gereageerd. Natuurlijk is het even een klap, maar ze hebben het geweldig opgepakt en ze zijn allemaal zeer zelfkritisch. Je moet er ook niet in blijven hangen, elkaar de waarheid vertellen, leren van de gemaakte fouten en dan weer vol door", zegt De Jong op de clubwebsite van SC Cambuur.

De trainer van de Leeuwarders denkt te weten waarom zijn ploeg tegen Heracles Almelo de pijnlijke nederlaag leed. "Geen excuses, maar er waren natuurlijk wel redenen aan te wijzen. We speelden met een hele nieuwe achterhoede ten opzichte van het duel tegen PEC Zwolle en hadden te maken met een geweldig Heracles. Alles wat Tannane aanraakte veranderde in goud. Maar we gaan niet zielig doen en moeten gewoon hard blijven werken."

Vitesse verloor net als SC Cambuur deze zomer de nodige spelers. "Dat geldt voor veel Nederlandse clubs, maar Vitesse heeft nog steeds een geweldige ploeg staan met veel individuele klasse. Het gaat een lastige middag worden, maar dat wil niet zeggen dat we in de kont gaan hangen, dan verlies je sowieso. We zullen heel zorgvuldig moeten zijn en durven voetballen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner