29.08.2015 10:20

Solanke gaat voor progressie: "Belangrijkste"

V.l.n.r: Valeri Qazaishvili, Marvelous Nakamba, Dominic Solanke en Lewis Baker druipen af in Rotterdam na de 2-0 nederlaag tegen Feyenoord.
V.l.n.r: Valeri Qazaishvili, Marvelous Nakamba, Dominic Solanke en Lewis Baker druipen af in Rotterdam na de 2-0 nederlaag tegen Feyenoord.

Het duurde even voordat hij kon debuteren, maar Dominic Solanke heeft zijn eerste vlieguren in de Eredivisie achter de rug. De huurling van Chelsea moet nog achttien worden en wordt gezien als groot talent. Bij Vitesse wil hij aan het echte werk proeven.

"Volgende maand word ik achttien jaar. Het is de perfecte leeftijd om me bij Vitesse verder te ontwikkelen", legt de Engelse spits met Nigeriaanse roots zijn verwachtingen uit aan De Gelderlander. "Ik wil zo veel mogelijk scoren en zo hoog mogelijk eindigen met Vitesse", aldus een hoopvolle huurling. Voorlopig blijft het aantal speelminuten van Solanke op tien minuten staan. Die maakte hij als invaller in de verloren wedstrijd tegen Feyenoord.

Solanke komt binnen als groot talent. De spits scoorde in de A-jeugd van Chelsea maar liefst twaalf keer in de Youth League en wist vorig seizoen meer dan veertig keer te scoren in het beloftenelftal van de Engelse landskampioen. Hierdoor krijgt Solanke een duidelijk stempel van doelpuntenmaker opgedrukt, maar dit maakt de Engelsman niet uit. 

"Druk is één van de belangrijkste dingen in het voetbal. Daar moet je aan wennen en je moet leren ermee om te gaan", legt Solanke, die zich heeft laten inlichten voordat hij de stap naar Vitesse maakte, uit. "Tijdens de voorbereiding heb ik onder anderen gesproken met Bertrand Traoré en Josh McEachran. Zij zeiden dat Vitesse een goede plek was voor je ontwikkeling. Dat is voor mij het belangrijkste."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner