30.08.2015 16:20

Degelijk Vitesse voetbalt zich naar ruime winst

Vitesse heeft zondagmiddag in eigen huis met 4-1 gewonnen van Cambuur. De basis lag bij een flitsende start met een vroeg benutte penalty van Lewis Baker. In de tweede helft probeerde Cambuur het nog met aanvallende wissels, maar de ploeg was niet in staat een vuist te maken in de Gelredome. Zelfs een gemiste strafschop brak de Arnhemmers niet op.

Vitesse startte in de GelreDome uitstekend. De behendige Nathan, die de hele eerste helft een plaag was voor Calvin Mac-Intosch, werd weggestuurd door Guram Kashia. Leonard Nienhuis liep vervolgens de aanvaller omver en Lewis Baker benutte de penalty en zette Vitesse al binnen drie minuten op voorsprong. Cambuur had het moeilijk met Vitesse, maar kreeg na een kwart wedstrijd meer grip op de wedstrijd. De middenvelders van Cambuur werden meer in het spel betrokken en dat leidde ook tot de gelijkmaker van Sander van der Streek. Van twintig meter haalde de ex-Vitesse speler verwoestend hard uit.

Cambuur leek daarna de controle volledig over te nemen, maar Leonard Nienhuis ging opzichtig in de fout. Milot Rashica dribbelde knap, schoot en zag dat Nienhuis zijn schuiver niet kon vasthouden. Abiola Dauda maakte daar gebruik van en kon eenvoudig van dichtbij de bal binnenschieten.  De spits kreeg vlak voor rust nog een grote kans, maar zijn poging werd nog knap hersteld door Kai Heerings.

Trainer Henk de Jong greep in en wisselde in de rust keeper Nienhuis voor Harm Zeinstra. In de tweede helft speelde Vitesse geduldig, maar de ploeg kon niet uitlopen naar een grotere voorsprong. Pas toen Cambuur aanvallende wissels inbracht kregen de Arnhemmers voorin meer ruimte. Lewis Baker miste twintig minuten voor tijd een penalty, maar dit buitenkansje werd Vitesse niet fataal. Cambuur was niet in staat Vitesse aan het wankelen te krijgen en gaf achterin meer ruimte weg. Guram Kashia profiteerde vlak voor tijd van gestuntel in de verdediging bij Cambuur en Solanke bepaalde met de 4-1 de eindstand na een knappe individuele actie. De Engelse invaller speelde zichzelf met zijn hoofd knap vrij en schoot vervolgens de bal langs de kansloze Harm Zeinstra.

Vitesse behaalt hiermee zijn tweede overwinning en nestelde zich in de subtop. Voor Cambuur betekende dit de derde nederlaag en alweer de veertiende tegentreffer in vier wedstrijden.

Door: Bastiaan Vrijhof