30.08.2015 16:25

Onmachtig AZ verliest thuis van Roda JC: 0-1

AZ heeft thuis onverwachts met 0-1 verloren van promovendus Roda JC. In een matig duel was het team van coach John van den Brom zondag nimmer bij machte om het de Limburgers echt moeilijk te maken. Dankzij nieuweling Griffiths pakte Roda JC dan ook verdiend de volle buit,

AZ kende een zeer zwakke start. De bal ging niet goed rond, de organisatie stond niet en de spelers misten duidelijk scherpte. Mogelijk had dit te maken met de wedstrijd in de Europa League van afgelopen donderdag. Roda JC startte ook niet sterk, maar daar stond de organisatie wel als een huis.

Dos Santos loste na twintig minuten nog wel een schot, maar Roda JC was gevaarlijker op sommige momenten. Een combinatie tussen linksback Ard van Peppen en Mitchel Paulissen leverde bijna de 0-1 op, maar de verdediger mikte hoog over. Toch was het voor rust Roda JC dat de leiding nam en op dat moment niet geheel onterecht. Paulissen nam een corner vanaf links die door Griffiths simpel werd binnen geknikt: 0-1. AZ was daardoor aangeslagen en rijp voor de sloop, maar Roda JC kon voor rust geen kans meer creëren.

Van den Brom gaf zijn AZ na rust een positieve impuls met het inbrengen van eerst Van Overeem en later Janssen en Tankovic. Het spel werd weliswaar wat beter, maar de juiste scherpte en precisie ontbrak de gehele wedstrijd. Een kans voor Henriksen was het gevaarlijkste wapenfeit voor de thuisploeg. Alleen de middenvelder miste.  Roda JC kreeg vooral via Gyasi nog dotten van kansen om het duel in het slot te gooien, maar liet na om de trekker over te halen.

Door: Michael de Vogel