30.08.2015 16:03

PSV en Feyenoord wijzigen basis voor topper

Dirk Kuyt (l.) pept Feyenoord-teamgenoot Eric Botteghin op in het duel met Vitesse. (23-08-2015)
Dirk Kuyt (l.) pept Feyenoord-teamgenoot Eric Botteghin op in het duel met Vitesse. (23-08-2015)

PSV en Feyenoord spelen zondagmiddag de Eredivisie-topper met een gewijzigde opstelling. Trainers Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst hebben beiden ingegrepen in hun defensie.

Eric Botteghin maakt in Eindhoven zijn basisdebuut voor Feyenoord. De Braziliaan vormt een centraal verdedigingsduo met Jan-Arie van der Heijden. Dat houdt in dat Sven van Beek als rechtsback speelt en Rick Karsdorp zijn basisplaats kwijt is. Voorin houdt Van Bronckhorst nog altijd vast aan het aanvalstrio van de voorgaande wedstrijden. Dirk Kuyt is dus linksbuiten bij Feyenoord, Colin Kâzim-Richards blijft de spits en op rechts krijgt Bilal Başaçıkoğlu de voorkeur. Daardoor moeten aankopen Michiel Kramer en Eljero Elia wederom plaatsnemen op de bank.

Bij PSV is Joshua Brenet zijn linksbackpositie verloren. Phillip Cocu gunt aankoop Simon Poulsen zijn allereerste officiële Eredivisie-minuten in het shirt van de Brabanders. Verder houdt Cocu zijn basiselftal intact. Daarom moet aanwinst Héctor Moreno zijn basisdebuut nog even uitstellen.

De wedstrijd tussen PSV en Feyenoord is vanaf 16.45 uur LIVE te volgen!


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner