30.08.2015 16:45

Club Brugge laat niets heel van Standard Luik

Club Brugge KV heeft Standard Luik zondag in de Belgische competitie vernederd. De ploeg van trainer Michel Preud'homme, die in de play-offs van de Champions League diep moest buigen voor Manchester United, zegevierde in het eigen Jan Breydelstadion met liefst 7-1. Abdoulay Diaby scoorde liefst vier keer, Ruud Vormer nam de tweede treffer van de thuisclub voor zijn rekening.

Vormer leidde daarmee een bijzonder productieve fase van de wedstrijd in. Drie minuten na zijn treffer bracht Ivan Santini de bezoekers uit Luik terug in de wedstrijd, maar via Obbi Oulare en Diaby liep Club Brugge in amper 120 seconden weer uit naar 4-1. In de tweede helft voerden Claudemir en Diaby met zijn derde en vierde treffer de score verder op.

Met tien punten uit zes wedstrijden staat Club Brugge KV tweede, op drie punten van de verrassende koploper Oostende.