30.08.2015 18:06

Van den Brom woedend op 'waardeloos' AZ

De conclusie van AZ-trainer John van den Brom was zondag keihard na de dramatische thuiswedstrijd tegen Roda JC (0-1). "Waardeloos", zo noemde Van den Brom het optreden van zijn ploeg. "Al het mooie van donderdag is zo weer heel snel vergeten. Toen was ik heel trots, nu heel teleurgesteld."

AZ bereikte afgelopen week de groepsfase van de Europa League, maar maakte drie dagen later tegen Roda een matte en ongeïnspireerde indruk. "Vanaf het begin zag ik dat het niks was. En het is ook niets meer geworden", mopperde Van den Brom, die met AZ de slechtste competitiestart in 27 jaar beleeft. Na vier wedstrijden heeft de nummer drie van afgelopen seizoen pas twee punten. "Ik ben in de rust boos geworden, daarna zag je een kleine opleving. Maar op het einde ging de vermoeidheid een rol spelen. We voetbalden meer tegen onszelf dan tegen Roda."

De Alkmaarders hebben volgens Van den Brom moeite met het spelen van drie wedstrijden in één week. "Het vraagt heel veel van de spelers. Dat moeten we intern gaan bespreken."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner